ASOCIATIA DE TINERET ONIX

"Un tanar implicat este un tanar bogat"

ASOCIATIA DE TINERET ONIX - "Un tanar implicat este un tanar bogat"

Portofoliu de proiecte

Organizatia noastra a derulat in perioada 2010 – 2013 urmatoarele proiecte si initiative locale:

1. “Voluntar la mine acasa” – Proiect finantat de C.E. prin Programul “T.i.A”, actiunea 1.2. Initiative ale tinerilor (2010)
2. “Ramnicu Sarat, de ieri si de azi!” – proiect finantat de Consiliul Local al Mun. Rm. Sarat (2010 si 2011)
3. “Perspective ramnicene” – proiect finantat lei de Consiliul Local al Mun. Rm. Sarat (2010)
4. “Sport as a lifstyle” – Proiect finantat de C.E. prin Programul “T.i.A” actiunea 1.1. – Schimb de tineret (2011)
5. Proiect ASSOCLICK (2011) – Dotarea cu calculatoare reconditionate
6. “Educatia Altfel” Proiect finantat de C.E. prin Programul “T.i.A” – partener, proiect al organizatiei IntegrEd Bacau. (2011)
7. “Sportul fara varste” – proiect finantat lei de Consiliul Local al Mun. Rm. Sarat (2011)
8. “Nu etnobotanicelor” – proiect finantat lei de Consiliul Local al Mun. Rm. Sarat (2011)
9. “Ramnicu Sarat de ieri si de azi – Cursuri de istorie, geografie si folclor local” – proiect finantat lei de Consiliul Local al Mun. Rm. Sarat (2012)
10. “Lideri pentru comunitate – Cursuri de scriere de proiecte si leadership” – proiect finantat lei de Consiliul Local al Mun. Rm. Sarat (2012)
11. “Viata la tara” – Proiect finantat de C.E. prin Programul “T.i.A”, actiunea 1.2. Initiative ale tinerilor (2012)
12. “Street sports & media diversity” – Proiect finantat de C.E. prin Programul “T.i.A”, actiunea 1.1. Schimb de tineri (2012)

Initiative locale desfasurate din surse proprii:

1. „Cupa Mos Craciun la fotbal” – Initiativa locala (2010)
2. „Cupa Cartierelor la fotbal” – Initiativa locala (2010)
3. „Cupa Cartierelor pentru copii la fotbal” – Initiativa locala (2010)
4. „Voley Christmas Cup” (voley) – Initiativa locala (2010)
5. “Casatorii pentru o zi – Valentine’s Day” – Initiativa locala (2011)
6. “Cupa Institutiilor la fotbal” – Initiativa locala (2011)
7. “Givova Futsal Cup” – Initiativa locala (2011)
8. „Marsul de 1 decembrie 2011” (2011)
9. „Concert de colinde Corul Evloghia al Patriarhiei Romane” (2011)
10. „Campania Daruieste-i Craciunul – donatii” (2011)

Atat proiectele implementate din fonduri europene cat si cele din alte surse, ori initiativele locale derulate, au avut ca grup tinta tineri dornici de a se implica in viata comunitatii. In acest sens, considerand numarul mare de activitati derulate, putem afirma cu tari ca organizatia naostra are capacitatea necesara implementarii proiectului “Viata la tara”, beneficiind atat de resursele metodologice, umane si operationale necesare atingerii rezultatelor asteptate. Pe de alta parte, echipa de proiect, alaturi de alti tineri din grupul tinta, au participat la cursurile de scriere de proiecte in context „Tineret in Actiune”, precum si cele de metode si instrumente in educatia non – formala, fapt ce ofera siguranta unei abordari profesioniste a prezentului proiect.

Referitor la capacitatea operationala a partenerilor, remarcam faptul ca partneriatul a fost incheiat in baza unor alte proiecte YiA derulate, fie sub coordonarea organizatiei noastre, fie in alte state partenere, fapt ce conduce in mod automat la concluzia experientei organizationale in domeniul tineretului.

In ceea ce inseamna experienta organizatiei noastre referitor la tematica proiectului, aceea de utilizare a metodelor educatiei non – formale si a abordarii conceptului de educatie, mentionam urmatoarele argumente:
– organizatia a implementat un numar de patru proiecte cu finantare TiA in cadrul carora au fost utilizate cu succes metode si mijloace ale educatiei non – formale;
– organizatia beneficiaza de tineri care detin informatii si experienta practica despre utilizarea metodelor non – formalului;
– majoritatea beneficiarilor provin din liceele ramnicene, fapt ce conduce la cunoasterea necesitatii implementarii non – formalului ca mijloace de dobandire a informatiilor in procesul educatiei formale;
– organizatia a colaborat cu formatori ai caror metode au condus la dobandirea de experiente din aria non – formalului. In acelasi timp, experienta lor a fost impartasita si receptionata prin invatarea experentiala.

Asociatia de Tineret Onix este in acelasi timp si membru FORTES, o Federatie a organziatiilor ramnicene ce are in obiectivele sale promovarea: culturii, artei, educatiei, sportului, formare profesionala, inca din anul 2010.

Adresa email nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*