ASOCIATIA DE TINERET ONIX

"Un tanar implicat este un tanar bogat"

ASOCIATIA DE TINERET ONIX - "Un tanar implicat este un tanar bogat"

ERASMUS PLUS RÂMNICU SĂRAT – APELURI PROIECTE, pagina de facebook ce te trimite în Uniunea Europeană

2Sute de tineri râmniceni au beneficiat până în prezent de oportunitatea de a călători într-o altă țară, în primul rând datorită Programului Tineret în Acțiune și de curând prin Programul Erasmus Plus. În contextul existenței unui număr din ce în ce mai mare de oportunități de parteneriat extern în care organizațiile de tineret din Râmnicu Sărat participă în calitate de parteneri Europeni, a fost identificată nevoia creării unei pagini de facebook în care să fie anunțate, în mod centralizat și respectând o ordine și un tipar anume, toate proiectele aprobate. În prezent pagina, prin activitatea sa, a obținut peste 500 de like-uri!

Astfel, în doar câteva luni, de la începutul anului și până în prezent, au fost lansate apeluri în cadrul platformei pentru 39 de proiecte de parteneriat extern în state precum: Turcia, Grecia, Italia, Austria, Germania, Portugalia, Franța, Rusia, Bulgaria, Letonia, Polonia sau Anglia.

OPORTUNITĂȚI VALABILE DOAR PENTRU RÂMNICENI!

Aspectul ce a individualizat pagina este acela că toate oportunitățile scoase la bătaie au fost puse în mod exclusiv în slujba tinerilor râmniceni precum și a mentorilor acestora. Un simplu mesaj de voință a fost suficient și aproape orice tânăr ce și-a dorit să participe într-una din mobilitățile anunțate și-a putut îndeplini visul. Încă sunt în curs o multitudine de proiecte: Italia, Spania, Turcia, Portugalia ori Franța, nu mai reprezintă de multă vreme o necunoscută, parteneriatele cu organizații din aceste state sosind, în forma aprobată, în mod regulat, oferind noi posibilități de mobilitate tinerilor.

CE TREBUIE SĂ FAC PENTRU A MERGE ÎNTR-UN PROIECT?

Primul lucru este ca după ce ai văzut apelul, să îți consulți părinții iar apoi nimic nu mai poate sta în calea participării tale. Un simplu mesaj trimis pe privat în cadrul paginii de facebook îți asigură o conexiune continuă la rețeaua de proiecte ERASMUS PLUS RÂMNICU SĂRAT. De fiecare dată vei fi informat cu privire la noi proiecte și vei avea posibilitatea de a te alătura unui grup exclusivist, ce investește în propria dezvoltare și beneficiază de un proces de învățare deosebit. Aspectele ce trebuiesc urmate, urmare a aplicării, sunt următoarele:

  • Aștept aprobarea mea pentru a participa;
  • Îmi achiziționez biletele de transport;
  • Participa la una sau mai multe întâlniri cu grupul împreună cu care voi merge;
  • Călătoresc și particip la activități;
  • Odată ce m-am întors, diseminez cât de mult posibil experiența în rândul colegilor și prietenilor și aplic cele învățate în viața de zi cu zi.

LIMBA ENGLEZĂ REPREZINTĂ UN OBSTACOL?

Cu siguranță că nu! Poți fi selectat fără probleme chiar dacă nivelul limbii engleze nu este unul avansat. Cunoștințele de bază în materie te vor ajuta însă să te alături mult mai ușor grupului intercultural, să înțelegi ce se discută, să participi și mai ales să te bucuri de toate bogățiile unui proiect extern alături de ceilalți tineri.

Florin Ceparu010

Adresa email nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*