ASOCIATIA DE TINERET ONIX

"Un tanar implicat este un tanar bogat"

ASOCIATIA DE TINERET ONIX - "Un tanar implicat este un tanar bogat"

SPRINTERS, un nou proiect AT ONIX de promovare a sportului de masa la nivelul a șapte state Europene!

          Tematica promovării sportului de masă, începută acum 4 ani prin proiectul Sport as a Lifestyle, care oferea o perspectivă amplă asupra modalităților de petrecere a timpului liber de către tineri prin practicarea unui sport, este astăzi, prin intermediul proiectului SPRINTERS, continuată printr-o serie amplă de activități pe care proiectul le aduce în întâmpinarea dezideratului de implicare al voluntarilor râmniceni și Europeni. Cele două contexte ce stau la baza proiectului fac referire la cadrul în care tinerii pot desfășura inițiative sportive, mediul indoor și cel outdoor, în speță activitățile sportive în sală și de plajă fiind cele care vor fi abordate în mod direct.
          Prima dintre activități, premergătoare primul schimb de tineri, este Vizita de Planificare în Avans (20-23 Noiembrie 2014) prin care liderii de grup din cele 7 state: România, Turcia, Grecia, Portugalia, Croatia, Estonia si Slovenia, vor pune la cale toate aspectele pregătitoare ale schimbului ce va avea loc între 21 și 28 Martie 2015, în Râmnicu Sărat, o mobilitate ce va viza promovarea sportului în sală. Erasmus + 2
          Mai departe, preluând rezultatele celor două mobilități, vom merge către cea de-a doua parte a proiectului ce va viza sporturile de plajă. Pentru aceasta, între 10-13 Iulie 2015, de asemenea în Râmnicu Sărat, alți 7 lideri de grup selectați, se vor întâlni în localitatea noastră pentru a pregăti ultima mobilitate a proiectului, ce se va derula în intervalul 19-26 August 2015, de această dată în localitatea Mangalia.
          „Sprinters – a new European network on mass sports” își dorește așadar, ca la finalul celor 4 mobilități să creeze lucrători de tineret pregătiți pentru a dezvolta activități în propriile organizații și comunități, pentru a-și aduce aportul la schimbarea de mentalități la nivel local și nu în ultimul rând pentru a lua la cunoștință de toate oportunitățile pe care Uniunea Europeană prin Programul Erasmus Plus le pune în calea dezvoltării lor și a entităților din care provin.
          Alături de aceste rezultate, crearea de competențe tematice de implicare activă și participarea în procesul de organizare a activităților sportive pe ramuri disciplinare, identificarea de noi mijloace și instrumente de implicare a tinerilor, identificarea unor tehnici valoroase de comunicare și a unor piste de rezultat și impact reprezintă câteva din aspectele care fac obiectul impactului proiectului.
SPRINTERS reprezintă o viziune, un îndemn și o motivație;
SPRINTERS înseamnă norme și participare activă;
SPRINTERS consfințește începutul unei noi rețele de lucrători de tineret și tineri implicați în domeniul sportului la nivel European, prin Programul Erasmus Plus.

Florin Ceparu – Manager de proiect

Proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus Plus, KA 1 – Schimb de tineri
Beneficiar: Asociația de Tineret ONIX Râmnicu Sărat

Adresa email nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*