ASOCIATIA DE TINERET ONIX

"Un tanar implicat este un tanar bogat"

ASOCIATIA DE TINERET ONIX - "Un tanar implicat este un tanar bogat"

Gabriel Stoica…Un inceput in activitatea de lucrator de tineret incununat cu succes prin intermediul proiectului EDU PERORMING II!

N-am sa va mint si am sa va spun ca am luat neincrezator decizia de a participa in cadrul proiectului EDU PERFORMING 2, crezand ca timpul alocat activitatilor imi va crea probleme atat la scoala cat si acasa. Pasind in Centru pentru prima activitate a proiectului am descoperit oameni de toate varstele, din diferite tari, cu diferite mentalitati si principii diferite de viata. DSC_0022Petrecand timp cu ei am inteles cat de mult ne asemanam, in ciuda diferentelor etnice, civice, religioase. Omul este o fiinta  care trebuie sa socializeze pentru a-si descoperi sinele si pentru a se dezvolta. Asta este rezultatul unui astfel de proiect, care te schimba si te face sa realizezi ca avand prieteni de alta varsta, din alte tari, de alta religie s.a.m.d…

Esti mult mai bogat decat avand prieteni de aceeasi varsta. Participarea in orice proiect ERASMUS + e o oportunitate pentru noi sa descoperim ca lumea nu se raporteaza doar la activitatile zilnice pe care le facem ci poate merge catre dimensiuni nebanuite. Pana acolo insa, cel mai important pas este sa vrei, sa incerci si in mod sigur poti reusi.

As vrea sa vorbesc in cateva cuvinte despre ceea ce EDU 2 m-a invatat. Pe langa oameni noi, un nou mediu de invatare, proiectul mi-a deschis perspectiva de a cunoaste noi metode de educatie non-formalDSC_0586a total necunoscute si pe care le-as aprecia ca fiind relativ accesibile pentru a fi folosite in scoala. De fapt, dupa ce am fost chiar noi invatati sa le utilizam, asta am facut, am mers in scoli si le-am aplicat. In ciuda inceputului care de fiecare data naste greutati, uneori inadaptabilitate si provocari, implicarea in EDU 2 a DSC_0615devenit cu fiecare zi mai usoara, mai facila, mai benefica si am realizat acest fapt chiar de pe perioada trainingului. Cu fiecare zi, invatand lucruri noi intelegeam cat de frumos este sa construiesti, sa te deschizi simtind in mine o evolutie umana si profesionala pe care in mediul formal mi-a fost destul de greu sa o obtin. Metodele utilizate, imbinand utilul cu placutul, dinamica si optimismul cu creativitatea si imaginatia fiecarui participant, mi-au dat impresia ca pot atinge neatinsul, ca ma pot e  xtinde oricat in gandire si idei si ca orice propunere as avea este buna. Increderea in mine, in abilitatile de a convinge si de a-mi forma competente m-a adus astazi in fata celor mai frumoase la adresa celor intamplate.

Proiectul EDU PERFORMING 2 a insemnat pentru mine un nou pas spre a ma descoperi, spre a-mi crea noi oportunitati si spre a-mi intelege limite si a-mi valorifica sanse. Cu siguranta imi voi dori sa ma implic si in schimb deoarece consider ca un lucru inceput trebuie sustinut, iar eu stiu si simt ca pot face ca si alti prieteni, tineri de varsta mea, pot contribui la imbunatatirea calitatii propriei formari.

Gabriel Stoica – Participant in cadrul cursului de formare EDU 2 PERFORMING derulat de catre AT ONIX cu sprijin din partea Uniunii Europene prin Programul Erasmus Plus.

Categorie Fără categorie

Adresa email nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*