ASOCIATIA DE TINERET ONIX

"Un tanar implicat este un tanar bogat"

ASOCIATIA DE TINERET ONIX - "Un tanar implicat este un tanar bogat"

Asociația de Tineret ONIX lansează noi cluburi de tineret în cadrul proiectului SPRINTERS

          Fiecare tânăr ce își dorește să practice un sport ori să dobândească noi prieteni are de ceva vreme câteva oportunități. Numeroasele competiții sportive și activități derulate cu consecvență de către Asociația de Tineret ONIX a condus către o altfel de abordare care va fi implementată în perioada următoare și de care vor beneficia toți tinerii și membrii comunității râmnicene, dornici de a practica un sport în regim de masă.Clubul Biciclistilor ONIX

          Primul dintre acestea, este CLUBUL BICICLIȘTILOR ONIX, (Clubul Albastru) înființat în anul 2013 cu ocazia proeictului Youth Trotter – jurnal pe bicicletă, derulat de către AT ONIX prin Programul Youth in Action, un Club ce anul acesta a revenit printr-un program de activități ce remarcă iubitorii mersului pe două roți în mod activ printr-o serie de activități și trasee planificate. După Săptămâna Mobilității Europene sărbătorită anul acesta cu fast, Clubul își propune și alte acțiuni tematice până la finalul anului precum: cel puțin 4 trasee de minim 40 de km, sărbătorirea zilei de 1 decembrie pe Bicicletă și alte evenimente și întâlniri interne. Având peste 50 de membri, Clubul privește astfel cu optimism către vitoarele destinații.Clubul Sahistilor ONIX

          Cel de-al doilea și cel mai proaspăt dintre acestea, CLUBUL ȘAHIȘTILOR ONIX, (Clubul Verde) lansat ca activitate pregătitoare a proiectului SPRINTERS – A NEW EUROPEAN NETWORK ON MASS SPORTS reprezintă efectul de continuare a demersurilor de implicare a organizației în comunitatea locală, de această dată având ca pilon de susținere Programul Erasmus Plus. Creat într-o abordare simplă, clubul dorește să reunească tineri de toate vârstele în cadrul Centrului de Tineret ONIX însă în egală măsură își propune să dea curs diferitelor inițiative și propuneri venite chiar din partea tinerilor șahiști. Clubul va fi locul organizării de competiții amicale precum și învățării tainelor șahului, pentru acesta fiind deja stabilit un coordonator, în persoana lui Alin Tatoiu, jucător de categoria I. Accesul în cadrul Clubului este liber și deschis tuturor membrilor comunității râmnicene.

Abordarea INDOOR – OUTDOOR

și abordare cromatică a Cluburilor!

         Nu ne vom opri însă aici deoarece în perioada următoare vizăm lansarea unor noi cluburi tematice care să vină în întâmpinarea nevoilor și dorințelor de practicare a sortului de către tinerii râmniceni. Pentru aceasta, venim cu două alte noi Cluburi tematice:

  • Clubul Microbiștilor (Clubul Microbistilort OnixClubul Roșu) va reprezenta umbrela sub care va fi îndeplinit dezideratul de organizare a unor competiții de fotbal, minifotbal, tenis cu piciorul în comunitatea râmniceană prin care vor fi implicați tineri de toate vârstele. Membrii clubului vor fi cei care vor organiza în timp ce apelurile vor fi publice. Clubul de Dans Onix
  • Clubul de dans (Clubul Portocaliu) va fi organizat în incinta Sălii de Sport a Liceului Agricol sub coordonarea unei persoane specializate care îi va implica pe voluntari în activități de învățare a unor dansuri precum și de participare la diferite acțiuni publice.

        Toate acestea într-o abordare cromatică, fiecărui club fiindu-i atribuită o anume culoare.

Florin Ceparu – Președinte AT ONIX

Acțiune de vizibilitate a proiectului SPRINTERS, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus Plus, un proiect ce vizează promovarea sportului de masa atât în regim indoor cât și outdoor și care va consta în implementarea a două mobilități, cu implicarea a 90 de participanți din 7 state, în lunile Martie și august 2016 în Râmnicu Sărat și Mangalia.

LANSAREA CLUBULUI ȘAHIȘTILOR ONIX, un început frumos al unui joc de toamnă!

          Inițiativa înseamnă de cele mai multe ori drumul spre a face ceva, spre a încerca. Pentru a reuși, de multe ori dorința nu este de ajus însă cel puțin o perioada molipsește și dă spiritului optimism formă și rațiune. Punerea în faptă, ca pas secundar, înseamnă mai mult decât atât și poate conduce o stare, o dorință, un “Haide să încercăm” către momente de reușită de care mult mai mulți se pot bucura.Clubul Sahistilor ONIX

    Urmând tiparul de mai sus, prin declanșarea lui “Hai să încercăm”, pe fondul inexistenței a unui Club care să răspundă nevoii de practicare a jocului minții de către tinerii din Râmnicu Sărat, am fost noi cei care am luat inițiativa de a crea un astfel de Club, într-o periaodă în care AT ONIX Își derulează și prin prezenta inițiativă proiectul SPRINTERS, derulat prin Programul Erasmus Plus, ce vizează tocmai luarea de inițiativă față de nevoile comunităților în domeniul sportului de masa.

      Am început cu șahul deoarece înainte de toate trebuie să ne deșteptăm mințile, să ne dăm o șansă dezvoltării noastre personale, să ne armonizăm gândurile și să le transpunem în joc. Clubul Șahiștilor nu reprezintă un Club de șah profesionist, ci locul în care, vom învăța alături de coordonatorul activităților, Alin Tatoi, tehnici de joc, vom derula competiții interne, ne vom deplasa în locații diferite pentru a juca, vom lua contact cu alte astfel de centre și vom încerca, într-un cadru cât se poate de relaxat și prielnic.  Prin dobândirea de noi prietenii, ne dorim să aducem în buzunarul minților noastre noi competențe de practicare a șahului. În cadrul Clubului așteptăm tineri de toate vârstele.

Chess Club

        Ne vedem în fiecare luni în cadrul Centrului de Tineret FORTES, începând cu ora 19.00!

           De asemenea, vă așteptăm să vizitați pagina noastră de facebook: Clubul Șahiștilor ONIX, la următoarea adresă:

https://www.facebook.com/clubulsahistiloronix?fref=ts.

Florin Ceparu – Președinte A.T. ONIX

Săptămâna Europeană a Mobilității celebrată pe șa la Rm. Sărat!

         Sărbătorită pentru prima data la Râmnicu Sărat, Săptămâna Europeană a Mobilității, 16-22 septembrie 2015, a reprezentat motivul perfect pentru a scoate bicicliștii din casă și în Râmnicu Sărat. La inițiativa Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ATRAS și TUC Rm. Sărat, care au venit în întâmpinarea evenimentului cu tricouri și cele necesare (prin proiectul GREEN – UP, Editia I, 2015), voluntarii din cadrul Clubului Bicicliștilor Onix alături de alți iubitori ai mersului pe bicicletă s-au bucurat astăzi de aproape două ore de pedalat într-un dublu scop: pe de o parte pentru a marca sărbătoarea europeană a bicicliștilor și pe de altă parte pentru a evidenția beneficiile mersului pe bicicletă și a oferi un bun exemplu.

         Traseul parcurs a urmat un itinerariu de aproximativ 20 de km, astfel: Primărie, Str. Amurgului, Str. Ștefan cel Mare, Str. Balta Alba, Zona Industrială, Râmnicelu, Rubla, Valea Râmnicului, Stadion, Centru, Primărie.

        Ne-am putut bucura de participarea pe șa a domnului profesor Răzvan Chirac, domnului director al Acvaterm, Viorel Tănasă și a inițiatorului acțiunii, Directorul ATRAS și TUC, domnul Adrian Dinu, cu toții împătimiți ai bicicletei, cu vechime în „arta” pedalatului.

         O acțiune pe care sperăm să o continuăm și în perioada următoare cu noi trasee. Primul stabilit: Buda

1Acțiune de vizibilitate a proiectului SPRINTERS, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus Plus, un proiect ce vizează promovarea sportului de masa atât în regim indoor cât și outdoor și care va consta în implementarea a două mobilități, cu implicarea a 90 de participanți din 7 state, în lunile Martie și august 2016 în Râmnicu Sărat și Mangalia.

Florin Ceparu – Președinte AT ONIX și Coordonator al Clubului Bicicliștilor ONIX

ERASMUS PLUS RÂMNICU SĂRAT – APELURI PROIECTE, pagina de facebook ce te trimite în Uniunea Europeană

2Sute de tineri râmniceni au beneficiat până în prezent de oportunitatea de a călători într-o altă țară, în primul rând datorită Programului Tineret în Acțiune și de curând prin Programul Erasmus Plus. În contextul existenței unui număr din ce în ce mai mare de oportunități de parteneriat extern în care organizațiile de tineret din Râmnicu Sărat participă în calitate de parteneri Europeni, a fost identificată nevoia creării unei pagini de facebook în care să fie anunțate, în mod centralizat și respectând o ordine și un tipar anume, toate proiectele aprobate. În prezent pagina, prin activitatea sa, a obținut peste 500 de like-uri!

Astfel, în doar câteva luni, de la începutul anului și până în prezent, au fost lansate apeluri în cadrul platformei pentru 39 de proiecte de parteneriat extern în state precum: Turcia, Grecia, Italia, Austria, Germania, Portugalia, Franța, Rusia, Bulgaria, Letonia, Polonia sau Anglia.

OPORTUNITĂȚI VALABILE DOAR PENTRU RÂMNICENI!

Aspectul ce a individualizat pagina este acela că toate oportunitățile scoase la bătaie au fost puse în mod exclusiv în slujba tinerilor râmniceni precum și a mentorilor acestora. Un simplu mesaj de voință a fost suficient și aproape orice tânăr ce și-a dorit să participe într-una din mobilitățile anunțate și-a putut îndeplini visul. Încă sunt în curs o multitudine de proiecte: Italia, Spania, Turcia, Portugalia ori Franța, nu mai reprezintă de multă vreme o necunoscută, parteneriatele cu organizații din aceste state sosind, în forma aprobată, în mod regulat, oferind noi posibilități de mobilitate tinerilor.

CE TREBUIE SĂ FAC PENTRU A MERGE ÎNTR-UN PROIECT?

Primul lucru este ca după ce ai văzut apelul, să îți consulți părinții iar apoi nimic nu mai poate sta în calea participării tale. Un simplu mesaj trimis pe privat în cadrul paginii de facebook îți asigură o conexiune continuă la rețeaua de proiecte ERASMUS PLUS RÂMNICU SĂRAT. De fiecare dată vei fi informat cu privire la noi proiecte și vei avea posibilitatea de a te alătura unui grup exclusivist, ce investește în propria dezvoltare și beneficiază de un proces de învățare deosebit. Aspectele ce trebuiesc urmate, urmare a aplicării, sunt următoarele:

  • Aștept aprobarea mea pentru a participa;
  • Îmi achiziționez biletele de transport;
  • Participa la una sau mai multe întâlniri cu grupul împreună cu care voi merge;
  • Călătoresc și particip la activități;
  • Odată ce m-am întors, diseminez cât de mult posibil experiența în rândul colegilor și prietenilor și aplic cele învățate în viața de zi cu zi.

LIMBA ENGLEZĂ REPREZINTĂ UN OBSTACOL?

Cu siguranță că nu! Poți fi selectat fără probleme chiar dacă nivelul limbii engleze nu este unul avansat. Cunoștințele de bază în materie te vor ajuta însă să te alături mult mai ușor grupului intercultural, să înțelegi ce se discută, să participi și mai ales să te bucuri de toate bogățiile unui proiect extern alături de ceilalți tineri.

Florin Ceparu010

URGENT! Căutăm 5 tineri pentru SCHIMB DE TINERI – Nîmes, Franța

Denumire proiect: EUROCAMP”, KA1 – Erasmus Plus.
Perioada: 21-30 Septembrie 2015
Locatie: Nîmes, Franța

Se cauta: 4 participanti (16 – 30 ani) + 1 Lider de grup (fara limita de varsta);
Conditie: cunoasterea limbii engleze la nivel conversational.
State partenere: Franța, Germania, Ungaria, Polonia, Romania, Slovacia, Anglia.
Partener Romania: Asociatia de Tineret ONIX

Tema: promovarea cetateniei active si a posibilitatilor de implicare a tinerilor in viata comunitatilor locale. Vor fi desfasurate workshopuri, dezbateri publice si vizite tematice acolo unde vor fi organizate actiuni de identificare a modului in care procesul cetateniei isi manifesta efectele: implicarea tinerilor, participarea la luarea deciziilor, relatia dintre sectorul public si societatea civila, modul de realizare a intereselor si nevoilor tinerilor, s.a.

Reguli financiare: Sunt asigurate, cazarea, masa, costurile de activitati si costurile de transport in limita a 170 de euro / participant. Biletele vor fi achizitionate de catre participanti si vor fi decontate dupa finalizarea vizitei de studiu. Cazarea, masa si costurile de activitati sunt asigurate de catre organizatori prin finantarea proiectului.

Taxa de participare: 30 euro, solicitata de catre partenerul din Franța și care va fi plătită pe perioada schimbului.
Pentru a participa asteptam intentia dvs. sub forma unui COMENTARIU sau MESAJ PRIVAT pe pagina dupa care va vom contacta!

Selectia se va realiza pana cel tarziu la data de 08 Septembrie 2015.

vueduciel