ASOCIATIA DE TINERET ONIX

"Un tanar implicat este un tanar bogat"

ASOCIATIA DE TINERET ONIX - "Un tanar implicat este un tanar bogat"

Campania DONEAZĂ PENTRU VALENTIN, o reușită în care voluntarii râmniceni au dovedit multă responsabilitate și suflet!

Începută în data de 17 iulie, Campania DONEAZĂ PENTRU VALENTIN a doneaza ptr valiatras implicarea financiară dar mai ale emoțională a întregului oraș alături de inițiativa voluntarilor AT ONIX, FORTES și ATCE SR. Bunici, copii, tineri, oameni cun probleme ori cu situație financiară, cunoscuți dar mai ales necunoscuți familiei, au donat din puținul lor sume considerabile pentru a contribui la reușita canmpaniei și a-i salva astfel viața lui Valentin. Este poate, cea mai importantă realizare a voluntariatul umanitar obținută până acum la Râmnicu Sărat având în vedere faptul că finalul acțiunii constă astăzi în salvarea unei vieți. Intervențiile repetate suferite de Valentin Ion, un tânăr din comuna Rîmnicelu, care în luna decembrie a anului trecut a suferit un teribil accident de mașină, s-au finalizat în data de 24 iulie, cu intervenția la aortă, capitală și atât de costisitoare, realizată în cadrul Spitalului Monza din capitală.

Am avut alături în toată această perioadă un partener de extraordinar sprijin și o implicare remarcabilă, TVSUD EST, oameni de o probitate morală și spirituală aparte, ce au crezut de la început și până la final în cauza lui Valentin. Mulțumim Mihaela Iordache, Teodor Melinte și Daniel Țicleanu și Mugurel Jercan precum și Domnului Neagu Adrian, Managerul Grupului Media TV SUD Est.

Alături de noi, pe parcursul campaniei, Bella Italia Râmnicu Sărat ne-a sprijinit în mod deosebit prin promovarea evenimentului și acțiuni de donație a sumelor încasate la intrare în ambele weekenduri cuprinse în perioadă.

Rememorând derularea evenimentelor, sunt anumite momente ce merită a fi elogiate și oameni a căror contribuție trebuie evidențiată. Dintre aceștia, Pensiunea Cristina, cu o contribuție deosebită alături de o donație venită din Spania, din partea Dlui. Ionut Leonard Dima, un tanar antreprenor râmnicean care în prezent și-a construit propria afacere peste hotare și care a considerat oportună sprijinirea prezentei campanii, motiv pentru care îi suntem recunoscători.

În continuare, readucem în prezent articolele și postările realizate în cadrul paginii de facebook a AT ONIX pe perioada campaniei:

17 Iulie – Începutul campaniei DONEAZĂ PENTRU VALENTIN!

„Iubiți râmniceni,

Cu siguranță știm cu toții de situația lui Valentin. Un tânăr, ce în urma unui accident de mașină a fost supus numeroaselor intervenții pentru ca acum starea lui să depindă de o intervenție la inimă, ce nu poate fi amânată!!!

Lupta sa și dorința de a redeveni la viața de înainte ne obligă astăzi să renunțăm la nepăsare.

Începând de mâine, vă invit pe toți să vă alăturați Campaniei „Donați pentru Valentin”, ce se va desfășura în următoarele două săptămâni în Râmnicu Sărat și care se va manifesta atât în mediul online cât mai ales, prin contribuții directe.

Weekendul acesta20150719_114702 va regăsi Echipa de colectare în zona Centrală, acolo unde vom amenaja un spațiu special precum și în cadrul Centrului de Tineret FORTES, unde cutii special pregătite așteaptă donațiile voastre.

Un accident de mașină l-a trimis pe Vali în mâinile noastre!

Donând din puținul nostru, ne reamintim cine suntem!

Lupta lui este și lupta noastră!

Vă așteptăm la punctele de colectare!

Florin Ceparu – Coordonatorul campaniei”

 18 Iulie – Mesaje către Râmniceni!

(1) „Incepem prima zi cu optimism si credinta in deschiderea ramnicenilor de a ajuta. Suntem increzatori si ne dorim ca in cele doua saptamani pe care le avem sa intalnim multi oameni cu suflet mare si binevoitori a dona o suma cat de mica pentru a ajuta cauzei pentru care luptam: Salvarea lui Valentin.

Imbracati in tricouri albe inscriptionate cu imaginea lui Vali ori fara, va asteptam sa donati in fata magazinului Victoria, la cortul ce va fi amenajat, precum si oricand intalniti inimosii membri ai echipei noastre cu urnele de colectare.

Nu ne ocoliti!

Va multumim si speram ca orice ajutor/donatie sa se intoarca inzecit si nesperat ori de cate ori veti avea nevoie!”

 (2) “Suntem o echipă de tineri ce cred într-o poveste, ce luptă pentru reușită și pentru inima lui Valentin.

Suntem deciși să donăm în fiecare moment din optimismul nostru și așteptăm în schimb Donațiile voastre, ale oamenilor cu suflet!

Știm că existați!

„Donați pentru Valentin”

 (3) Iubiți râmniceni,

Vă mulțumim pentru speranțele pe care astăzi le-ați investit în cutiile noastre magice, aducând în slujba cauzei lui Valentin din puținul vostru. A fost o zi lungă însă la finalul căreia ne-ați reconfirmat că nu suntem singuri și că trăim într-un oraș cu oameni inimoși, săritori și păsători față de semenii lor.

Am reușit astăzi să colectăm poate 10% din suma de care cauza lui Valentin are nevoie și suntem convinși că prin ajutorul vostru vom reuși și mâine să donăm în continuarea Campaniei DONEAZĂ PENTRU VALENTIN.

Începând cu ora 08 dimineață și până la ora 14.00, vă așteptăm din nou în fața Magazinului Victoria și în zonele învecinate acolo unde tinerii noștri inimoși pot primi donațiile voastre în urnele pregătite special pentru Valentin.

Nu ne ocoliți!6

Vă așteptăm sub același soare cu aceeași inimă deschisă!

Fiecare ajutor contează!

Ai voștri,

Anda, Cristina, Maria, Florin, Savian, Bianca, Andreea, Alina, Tonița, Catalina, Cristi, Seby, Andrei…

 19 Iulie – Motivarea tinerilor!

„În același oraș, cu aceiași tineri inimoși, am trecut printr-o nouă zi de implicarea în slujba cauzei lui Valentin, una care nu s-a încheiat încă.

După ce seara trecută, am participat cu toții la evenimentul organizat special în cadrul Piscinei Bella Italia, în urma căruia toate fondurile colectate la intrare au fost donate campaniei noastre, ținem să mulțumim celor care au fost într-un număr mare alături de noi precum și donatorilor, oameni cu totul speciali (Laura și ceilalți).

Totodată, tuturor râmnicenilor care s-au oprit în drumul lor pentru a adăuga o sumă în cutiile noastre de speranțe, le suntem recunoscători și le mulțumim din suflet.

ȘI NU NE OPRIM! AVEM NEVOIE DE VOI!2

În seara aceasta, începând cu ora 20.00, vă așteptăm în fața magazinului Victoria, alături de micuța Delia Porumb, care în slujba cauzei lui Valentin va cânta cu suflet la chitară, continuând Campania DONEAZĂ PENTRU VALENTIN.

Avem nevoie de faptele voastre bune! Ajutați-ne să readucem zâmbetul lui Valentin înapoi.

Vă îmbrățișăm și vă așteptăm!”

 21 Iulie – Un rezumat al realizărilor!

„Iubiți râmniceni….

plini de speranțele date, vedem luminița din capătul tunelului din ce în ce mai aproape!

După doar trei zile în care mesajul nostru a ajuns prin glasurile voluntarilor și a mass-mediei în casele și la sufletele dumneavoastră, am reușit împreună să să facem pași importanți în drumul nostru comun, de a-l salva pe Valentin. Astăzi, totul pare din ce în ce mai posibil, mai real, mai realizabil. În fiecare zi, dovezile de umanitate, de speranță păstrează la un nivel impresionant optimismul cauzei pentru care luptăm.

Ieri, de dimineață, în scopul de a evalua nivelul donațiilor colectate, în urma primei acțiuni de deschidere a urnelor și monitorizare a contului, situația a fost urmatoarea:

– În urne: 17.037 Lei + 70 Euro

– În cont: 1.400 Lei + 1.000 Euro (donație venită din Spania din partea unui râmnicean plecat de ceva vreme, cu suflet și trăirea vie pentru Valentin!)

În urma zilei de ieri, voluntarii au reușit colectarea sumei de 6.500 lei, pentru ca astăzi campania să cotinue, echipa de voluntari fiind din nou prezentă în cortul din fața Magazinului Victoria.

Suntem emoționați de mesajele de susținere pe care în mod continuu le primim, recunoscători pentru sprijinul extraordinar pe care îl oferiți lui Valentin și pentru solidaritatea arătată.

Vă mulțumim și așteptăm în continuare dovezile voastre de umanitate!1

Mulțumim TVSUD EST pentru întreg sprijinul oferit în mediatizarea evenimentului! Sunteți cu toții deosebiți și de un suflet aparte! (Mihaela, Mugurel, Daniel, Elena, Conducerea)

Echipa „Donează pentru Valentin”

(Vom reveni curând cu detalii!)”

 22 Iulie – Aproape de reușită!

“Ultimele vesti in Campania „Doneaza pentru Valentin”

Valentin a fost transferat ieri din Spitalul Floreasca in Spitalul Monza din Bucuresti in vederea realizarii tuturor analizelor pentru ca ziua de astazi sa aduca vestea cea mare pe care cu totii o asteptam: AM REUSIT: Vineri, dupa amiaza, in proportie de peste 90%, Vali va fi supus interventiei pentru care Campania noastra se deruleaza, in urma careia ne dorim ca visul insanatosirii lui sa devina realitate. Cu toate acestea, campania DONEAZA PENTRU VALENTIN continua, avand in vedere faptul ca medicii au acceptat realizarea operatiei cu achitarea unui avans de peste 80% din suma necesara: 13-14.000 Euro (in functie de situatiile de necesitate ce vor fi intalnite).

Echipa de voluntari pusa in slujba cauzei lui Valentin, cu optimism si dragoste, va roaga in continuare sa fiti in continuare alaturi campaniei, distribuind mesajul, indrumand la umanitate si sprijin pe orice persoana ce ar putea sa ofere o Donatie pe cat de mica, pe atat de importanta pentru viata si familia lui Valentin.

Iar Vinerea aceasta, va invitam in Clubul Enigma, acolo unde toate incasarile evenimentului vor fi donate cauzei pe care o sustinem.

Va multumim, va apreciem si va iubim!

Echipa DONEAZA PENTRU VALENTIN!”

 23 Iulie – VISUL DEVINE REALITATE! Operația s-a finalizat cu succes!

„După o săptămână în care am împărțit cu fiecare trecător credința salvării, am reușit împreună să apropiem momentul redării speranței și a zâmbetului pentru Valentin.

Suntem de-a dreptul impresionați de generozitatea și altruismul râmnicenilor noștri, de reacția pozitivă pe care comunitatea noastră mică a reușit să o ofere unei lupte cu timpul, cu medicii… cu viața.

Ne simțim cu adevărat fericiți să avem alături nouă oameni asemenea celor din TVSUD EST, ce s-au implicat cu tot sufletul cauzei și fără implicarea cărora, ne-ar fi fost infinit mai greu.

Vom continua împreună campania până luni, ducându-ne misiunea la capăt.

Dumnezeu să fie cu fiecare dintre cei care ne-au fost alături și vă așteptăm în continuare să-i fiți alături lui Valentin!

Din fericire, mâine va avea loc intervenția, urmare căreia, ne dorim cu toată inima să avem cu toții cele mai bune vești.

Echipa DONEAZĂ PENTRU VALENTIN.”

Florin Ceparu – Coordonatorul Campaniei umanitare DONEAZĂ PENTRU VALENTIN!

COMUNICAT DE PRESA LANSARE PROIECT

           Proiectul SPRINTERS – A NEW EUROPEAN NETWORK IN MASS SPORTS (proiect nr. 2015-1-RO01-KA105-013929) reprezinta un proiect integrat, finantat de Uniunea Europeana prin Programul ERASMUS PLUS, KA1 – Mobilitati ale tinerilor, ce va implica 70 de participanti provenind din Romania, Croatia, Turcia, Portugalia, Slovenia, Estonia si Grecia, in cadrul a doua activitati tematice ce se vor desfasura in Ramnicu Sarat Mangalia. Problema identificata este reprezentata de slaba practicare a sportului de masa in Uniunea Europeana pe fundamentul inexisetentei unei retele de parteneri de sustina si implementeze modele clare de aplicabilitate a metodelor de educatie non-formala in domeniul sportului de masa. Cauzele problemei sunt: Slaba sustinere si practicare a sporturilor in cadrul scolilor precum si in timpul liber al tinerilor, de lipsa oportunitatilor de petrecere a timpului liber intr-un cadru organizat, de numarul alarmant de tineri ce consuma droguri ori alte tipuri de substante, tutun si alcool, dezinteresul tinerilor pentru practicarea sporturilor de masa, atentia supradimensionata catre mediul online si tehnologii in detrimentul activitatilor fizice, lipsa unor programe si proiecte care sa-i implice precum si dezinteresul responsabililor de politici de tineret de a produce idei de valorizare a competentelor sportive ale tinerilor, discriminarea masiva, efectele rasiale si diferentele dintre clase, obezitatea, sedentarismul.

          Obiectivele proiectului SPRINTERS prin care vor pozitivata problema si cauzele identificate, sunt urmatoarele:

  1. Dezvoltarea unei retele parteneriale SPRINTERS de promovare a sporturilor si jocurilor in regim indoor si outdoor la nivel European prin implicarea a 70 de participanti din 7 state Europene;
  2. Cresterea numarului de lucratori de tineret implicati in sustinerea, promovarea si dezvoltarea unui proiect pilot de parteneriat European in domeniul sustinerii sporturilor de masa indoor si outdoor;
  3. Cresterea gradului de constientizare a 70 de participanti din 7 state cu privire la importanta implicarii in derularea de activitati sportive indoor si outdoor;
  4. Cresterea gradului de implicare a 70 de participanti din 7 state europene in activitati de promovarea sporturilor de masa indoor si outdoor;
  5. Dezvoltarea comunicarii interculturale a 70 de participanti din 7 state partenere prin activitati de promovare a principiilor: diversitate, respectului reciproc, toleranta, solidaritate, cetatenie activa si europeana, fair-play, egalitate, coeziune sociala si de grup, responsabilitate sociala.

          Activitatile proiectului sunt:

        Schimb de tineri de promovare a sporturilor indoor: 21-28 Martie 2016, Ramnicu Sarat, Romania – va implica 28 de tineri si 7 lideri de grup din cele 7 state. Schimbul va urmari implementarea unui set de metode si instrumente de educatie non-formala de promovare a spoeturilor in sala, in regim indoor, cele mai utilizate metode fiind: Workshop, Seminar, Photovoice, Cafenea Publica, Teambuilding, Brainstorming, Seri traditionale, Evaluare. In cadrul schimbului in care fiecare participant va avea sarcini de implicare si coordonare vor fi desfasurate activitati de promovare a unor sporturi si jocur in sala precum: fotbal, tenis de camp, volei, handbal, baschet, sah, tenis de masa, proiectul finalizandu-se intr-o nota creativa prin crearea unui nou sport prin implicarea tinerilor din grupul tinta.

          Schimb de tineri de promovare a sporturilor outdoor, de plaja: 19-26 August 2016, Mangalia, Romania–va implica alti 28 de tineri si 7 lideri de grup. Vor fi implementate metode precum: Workshop, Prezentare, Seri traditionale, Evaluare, Teambuilding, Survivor Mission, Treasure hunt,Seminar. Schimbul vizeaza promovarea unor sporturi si jocuri de plaja precum: fotbal de plaja, Peteca, Freesby, realizarea de castele de nisip, tenis de plaja, badminton, Misiuni de supravietuire, Pescuit.

          Aferent schimburilor de tineri, pentru buna pregatire si planificare vom organiza doua Vizite de Planficare in Avans in perioadele: 20-23.11.2015 si si 10-13.07.2016.

Florin Ceparu – Coordonator de proiect

European Commision Erasmus + 2