ASOCIATIA DE TINERET ONIX

"Un tanar implicat este un tanar bogat"

ASOCIATIA DE TINERET ONIX - "Un tanar implicat este un tanar bogat"

BEST FOOT-TENNIS CUP, a successful tournament developed in Ramnicu Sarat!

DISSEMINATION PERIOD HAS STARTED!

The dissemination of BUILD EUROPE THROUGH SPORTS project passed this weekend a very important stage of the moment consisting in a foot tennis tournament organized in front of Ramnicu Sarat Municipality building. With the participation of 8 teams of 2 players passionate of sport and foot tennis and benefiting of a good outside weather and in the same time with the presence of Ramnicu Sarat vice-mayor, Mr. Sorin Cirjan, a strong fan of this sport and one of the best players in the region considering his profession of Sports Education Teacher, the tournament was a real success of involvement and a wonderful proof of availability together coming from ONIX organization and local public administration. For this event the street situated in front of the municipality building and also around it was blocked, this being a perfect opportunity also for rollers, skaters, cyclers to come and enjoy the atmosphere, creating in this way a common image guided by a new and dynamic spirit at Ramnicu Sarat.

This action organized between 23-24 august 2014 was only the first meeting of all those who love practicing sport in Ramnicu Sarat, the next activity being planned for the next weekend when will be organized a inside football competition opened for all the youngsters coming from Ramnicu Sarat and neighbor communities.

Florin Ceparu – Manager de proiect

Articol realizat in cadrul proiectului BUILD EUROPE THROUGH SPORTS derulat cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene in cadrul Programului ERASMUS PLUS, Actiunea cheie 1 – Mobilitati ale tinerilor.

 

Proiectul BUILD EUROPE THROUGH SPORTS aflat la finalul schimbului!

Perioada 11-19 august 2014 a consemnat pentru municipiul Ramnicu Sarat poate unul din cele mai importante evenimente ale anului, un mix intercultural fundamentat pe ideea promovarii sporturilor de masa si a impartasirii intr-un cadru unitar a valorilor culturale ale celor 36 de participanti provenind din Romania, Turcia, Slovenia, Polonia, Italia si Grecia.

Avand o tematica activa, un scop si obiective indraznete in complexitatea lor, schimbul de tineri a inclus in derularea sa o tripla dimensiune abordata: pe de o parte a fost vorba despre promovarea sportului de masa, pornind in acest sens pe o dubla directie: pe de o parte prezentarea si dezvoltarea principiilor ce stau la baza bunei intelegeri a actiunii umane in sport: fair-play, comunicare, respect reciproc, responsabilitate, profesionalism, egalitate si non-discriminare, nerenuntare, incredere de sine ori altruism si pe de alta parte practicarea efectiva a sporturilor de masa comune pentru fiecare din promotorii implicati, asa cum a fost cazul unor sporturi precum: fotbal, baschet, handbal, voley, tenis cu piciorul, darts, badminton, atletism, bodybuilding sau aeriobic. Pentru derularea tururor acestor activitati echipa organizatoare a planificat din timp si asigurat pe perioada schimbului terenurile de joc, modul de organizare, perioadele de timp aferente, fiind distribuite sarcini si responsabilitati in randul fiecaruia dintre grupuri in vederea asigurarii unei implicari egal proportiunate a grupurilor atat in procesul organizarii, coordonarii cat si participarii.

In acest sens, activitatile au avut loc in locatii precum: Complexul Sportiv Bella Italia, Sala Municipala de Sport Ramnicu Sarat, Sala de bodybuilding si aerobic “Terminator”, Parcul Municipal si stadionul Victoria. Modul de organizare a activitatilor a tinut cont de realizarea unui mix intercultural continuu, de impartirea in echipe multiculturale si de derularea activitilor intr-un cadru non-formal participative care a oferit tuturor tinerilor posibilitatea de a lua parte la un proces de management amplu ce si-a derulat pasii pe baza unui program de activitati asumat in etapa pregatitoare ce initial a fost dezvoltat si programat temeinic.

Etapa de implementare efectiva a schimbului de tineri s-a remarcat printr-o atentie sporita dimensiunii de reflectare asupra rezultatelor obtinute, avand in vedere faptul ca in component grupului intercultural au luat parte tineri proveniti din medii sociale si culturale diferite, unii pasionati de sport in timp ce altii venind in proiect din dorinta de a-si dezvolta competente solide si valori in ceea ce priveste adoptarea unui stil de viata sanatos. Atat pentru valorificarea competentelor cu care participantii au venit in proiect cat si pentru dezvoltarea competentelor existente la nivelul fiecarui participant, proiectul BEST a oferit solutii viabile, activitati dinamice si continuu datatoare de noi perspective pe baza carora a fost fundamentata o relatie de comunicare si colaborare exemplara a participantilor si a liderilor fara a fi nevoie de reguli deosebite ori conditii aparte in afara ariei non-formalului.

Cea de-a doua dimensiune abordata prin proiect a fost cea sociala avand in vedere faptul ca mixul informational existent sub influenta faptului ca tinerii au imbratisat un bagaj informational amplu si o dorinta deosebita de a impartasi din propria experienta, au fost aspecte appreciate si valorificate atat pe perioada actvitatilor cat si a timpului liber. Intr-o stransa legatura cu valorile cuturale transmise vine ce-a de-a treia dimensiune BEST si anume aceea de promovare a comunicarii interculturale dezvoltata in special prin intermediul serilor cu specific traditional, a serilor interculturale si tematice. Impartasind acelasi spatiu, plini de subiecte de interes comune atat din aria sporturilor si jocurilor sportive cat si din apartenenta la valorile unui neam, tinerii au realizat un mix intercultural valoros, liber-exprimat, programat si organizat prin propriile forte pana la tarzii ore ale noptii. De remarcat in acest sens serile traditionale, in care au fost grupati cate doi promotori, atunci cand, de fiecare data comunicarea interculturala realizata prin prezentari, dansuri, muzica, scenete, quiz-uri, jocuri tematice, mancaruri si bauturi traditionale depaseau limitele temporare initial stabilite, sub impactul dorintei de valorificare a fiecarui moment din cadrul proiectului.

Aflati la finalul schimbului condus pe baza unor activitati si metode de educatie non-formala precum workshop, prezentare motivationala, Youthpass reflection, conferinta de presa, Misiune imposibila, teambuilding, Evaluari intermediare, finale si intalniri ale liderilor, putem afirma cu succes ca proiectul BUILD EUROPE THROUGH SPORT, una din primele mobilitati ale tinerilor derulate in cadrul UNIUNII EUROPENE pe Programul ERASMUS PLUS  a consemnat un success declarant al relatiei parteneriale dintre cei 6 promotori, un exemplu de success in ceea ce priveste comunicarea dintre parteneri, participarea la procesul de management si implicarea tinerilor in procesul de luare a deciziilor la nivel European. Finalizarea schimbului de tineri nu reprezinta insa si finalul proiectului avand in vedere faptul ca perioada urmatoare pregateste o serie noua de activitati de educatie non-formala ce vor fi organizate sub atenta promovare a idelului de dezvoltare a fenomenului sportiv si a atentiei pe care organizatiile promotoare trebuie sa o dezvolte in domeniul promovarii sportului de masa. Rezultatele proiectului coincind in mod efectiv cu rezultatul sprijinului oferit de catre UNIUNEA EUROPEANA prin Programul ERASMUS PLUS, iar Programul ERASMUS PLUS a reusit prin faciliTarea proiectului BEST sa ofere un exemplu de buna organizare/ participare si management avand in vedere perioada scurta in care echipa organizatoare, AT ONIX a reusit sa porneasca sis a finalizeze demersurile de organizare si derulare efectiva a activitatilor in cadrul proiectului (mai putin de o luna).

Florin Ceparu – Manager de proiect

Articol realizat in cadrul proiectului BUILD EUROPE THROUGH SPORTS derulat cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene in cadrul Programului ERASMUS PLUS, Actiunea cheie 1 – Mobilitati ale tinerilor.

 

Comunicat de presa de lansare EDU PERFORMING II – THE NEW GATE ON INLCUION!

Afis         Asociatia de Tineret ONIX are deosebita placere de a va comunica faptul ca proiectul EDU PERFORMING II – THE NEW GATE ON INLCUION (Proiect nr. 2014-2-RO01-KA105-002449) a fost aprobat la cel de-al doilea termen al Programului ERASMUS+ obtinand locul al 8-lea in grila finantarilor Actiunii Cheie 1, cu un punctaj de 81 puncte. (Accesati aici grila finantarilor).

         EDU PERFORMING II reprezinta un proiect integrat ce va reuni doua activitati majore: un curs de formare ce vizeaza crearea a 6 noi metode de educatie non-formala, derulat intre 10-19 Noiembrie 2014 si un schimb de tineri ce va avea loc intre 06-14 Aprilie 2015. Avand perioada de implementare efectiva intre 01 august 2014 si 01 iunie 2015 proiectul vizeaza implicarea a 7 parteneri provenind din: Romania, Spania, Italia, Grecia, Turcia, Croatia si Estonia. Grupul tinta al proiectului va fi compus din 28 de Lucratori de tineret ce vor lua parte la curs la care se vor adauga alti 28 de tineri si 7 lideri de grup pentru etapa schimbului de tineri. Ambele activitati, de curs si schimb, se vor derula in Ramnicu Sarat, Romania.

          Obiectivele setate petru proiectul nostru sunt urmatoarele:
1. Dezvoltarea competentelor practice de lucru cu noi metode de educatie non – formala a celor 63 de participanti din 7 state, prin implicarea lor in organizarea, programarea, imbunatatirea si aplicarea metodelor create in Ramnicu Sarat, intr-o perioada de 10 luni.
2. Cresterea gradului de constientizare a celor 63 participanti din 7 state cu privire la importanta luarii de initiativa prin implicarea lor in utilizarea de metode de educatie non –formala in vederea oferirii de solutii de combatere a problemelor cu care clasele sociale dezavantajate se confrunta, in Ramnicu Sarat, intr-o perioada de 10 luni.
3. Cresterea numarului de lucratori de tineret care sa utilizeze metode si instrumente non – formale pentru imbunatatirea sistemelor educationale, eliminarea rasismului, discriminarii si a oricarui fel de discriminare umana, in Ramnicu Sarat, jud. Buzau, intr-o perioada de 10 luni.
4. Cresterea gradului de aplicabilitate a metodelor si instrumentelor de educatie non – formala utilizate de catre cei 63 participanti prin implementarea acestora in institutii si medii ce lucreaza cu persoanele dezavantajate, in Ramnicu Sarat, intr-o perioada de 10 luni.
5. Dezvoltarea comunicarii interculturale a celor 63 de participanti din cele 7 state partenere in proiect prin activitati bazate pe respectarea principiilor: diversitatii, respectului reciproc, tolerantei, solidaritatii, cetateniei active si europene, valorilor multiculturalitatii, in Ramnicu Sarat, jud. Buzau, intr-o perioada de 10 luni.

          Obiectivele proiectului vor fi atinse in urma implementarii celor doua activitati de curs si schimb in care vor fi utilizate urmatoarele metode: sesiuni de formare, workshop, prezentare, debriefing si mesa rotunda, teambuilding, brainstorming, evaluari intermediare si finale, Youthpass Reflection, Evaluare finala, seri interculturale, jocuri de cunaostere, socializare, comunicare si includere, alaturi de metodele nou create: Picture Method, The Happy End Method, Dreamer Method, Reality Check Method, The Circle of Trust Method, Truth or Lie Method, The cost of living Method.

          Activitatile ce vor fi implementate vor fi sustinute pe baza metodelor si instrumentelor de educatie non-formala ce vor viza pe de o parte formarea de lucratori de tineret pregatiti pentru a utiliza noi metodologii in relatia cu tinerii si copiii dezavantajati si pe de alta parte de a crearea unor echipe de lucru functionale care sa sustina implicarea organizatiilor de voluntariat si a structurilor de tineret in procesul incluziunii sociale. In acest sens, cursul de formare va fi organizat pe baza unor activitati de training zilnice ce vor porni de la prezentarea celor 6 metode la nivelul initial existent, vor continua prin alcatuirea a cate 4 echipe diferite in care Lucratorii vor participa la workshopuri in care vor avea sarcina de a crea scenarii de lucru si implementare aplicabile mai departe pe parcursul schimbului de tineri. Activitea urmatoare va fi constituita de prezentarea scenariilor in mod consecutiv de catre fiecare echipa pentru ca in final sa fie evaluat nivelul de aplicabilitate al metodelor, alaturi de formatori.

          Activitatea de final a cursului va fi crearea Brosurii de metode EDU PERFORMING II, care va fi diseminata in comunitatile promotare si aplicate in cadrul structurilor si comunitatilor partenere. Activitatile schimbului de tineri vor fi coodonate de catre liderii de grup ai celor 7 promotori dupa ce in perioada pregatitoare vor fi distribuite responsabilitati pentru fiecare tanar si partener. Daca pe perioada cursului de formare, lucratorii de tineret vor prezenta metodele in cadrul: Scolii Gimnaziale nr. 2, L.T. Stefan cel Mare, C.N. Al. Vlahuta si Gradinitei Orizont, aplicabilitatea schimbului ii va reuni pe participanti in activitati comune cu: Centrul de Batrani din Ramnicu Sarat si cele 5 Centre de Tip Familial din Rm. Sarat.

Florin Ceparu – Manager de proiect EDU PERFORMING II

 

VIZIUNEA BEST SI ERASMUS PLUS!

BEST IN CONTEXT!

Proiectul BUILD EUROPE THROUGH SPORTS – BEST asa cum si denumirea o afirma se doreste a fi o reconstruire a valorilor Uniunii Europene pornind de la centura unitara reprezentata de sportul de masa, ca modalitate de coagulare a unor viziuni comune, a unor modele pozitive pentru crearea de noi mentalitati. Astfel, BEST va reuni un numar de 36 de tineri provenind din Romania, Turcia, Italia, Grecia, Polonia si Slovenia care pe o perioada de 8 zile de activitati vor oferi solutii viabile prin activitati de voluntariat si educatie non – formala intr-un cadru non – formal, implicarii prin sport pentru indepartarea tuturor efectelor negative cu care comunitatile partnere se confrunta. Astfel, motivatia implementarii proiectului vine din identificarea cauzelor existente si anume: atitudini anti-sportive, un stil de viata nesanatos, vicios, afectat de multitudinea de atractii negative pe care mediul social le pune in calea acestora: consumul de droguri, ori alte substante, alcool, grupuri afectate, atitudini discriminatorii, toate acestea producand deja in prezent efecte deosebit de negative precum: discriminare, sedentarism, dependenta, reactii sociale individuale sau de masa, toate acestea conducand catre identificarea uneia dintre cele mai importante probleme si anume: slaba practicare a sportului. Situatia in care de asemenea in scoli, orele de sport sunt din ce in ce mai reduse, tinerii nemaifiind indrumati sa practice sportul nici pentru timpul liber, preturile mari la inchirierea salilor de sport, alaturi de lipsa/desfiintarea terenurilor publice de sport unde ar fi putut fi practicate sporturi de masa, toate acestea reprezinta baza motivationala pe care o utilizam in vederea pozitivarii situatiei existente si oferirii de solutii viabile problemelor, intr-un cadru multicultural. Toate aceste cauze conduc catre problema pe care o vom aborda aceea a slabei practicari a sportului de masa pe fundamentul unor oportunitati vicioase de petrecere a timpului liber precum si a unor atitudini de excludere.

In specific asadar, pozitivand, scopul proiectului BEST este reprezentat de dezvoltarea competentelor de practicare a sporturilor de masa in aer liber intr-un cadru multicultural, alaturi de promovarea unor atitudini pro-sociale bazate pe fair play, nediscriminare, respect reciproc, egalitate, solidaritatea, egalitate, toleranta, coeziune.

Rezultatele asteptate sunt: cresterea numarului de practicanti ai sporturilor de masa; imbunatatirea imaginii sportului; mentalitati mult mai dinamice si tineri mai implicati; noi oportunitati de petrecere a timpului liber si noi grupuri de manifestare benefice comunitatilor partenere; crearea de modele comunitare;

DE CE ERASMUS PLUS?

O intrebare la care, de altfel, raspunsul vine tocmai din componenta sa unitara si din valorile sustinute la nivel european. Programul Erasmus Plus ca si continuator al actunilor/proiectelor derulate in cadrul Programului Tineret in Actiune reprezinta oportunitatea perfecta de valorificare a sanselor de dezvoltare a tinerilor in context european si sub apropiata lupa a standardelor de evolutie impuse in cadrul Uniunii Europene in care o valoare aparte este oferita implementarii unor principii, atitudini, responsabilitati care sa vina in sprijinul implicarii tinerilor, a egalizarii sanselor si a facilitarii participarii acestora la procesul de luare a deciziilor. In acest context, ERASMUS PLUS transfera in fapt dreptul la implicare, mobilitate europeana, initiativa catre beneficiari selectati in baza unor proiecte oportune, bine concepute si structurate, astfel incat toate aceste principii, teme si valori ce pornesc in esenta de la tineri, sa fie concretizate, valorificate, puse in practica.

De ce mobilitate a tinerilor? Deoarece mobilitatea reprezinta spiritul tinerilor, creaza valori si sustine schimbul de experienta, toate contribuind la o buna intelegere a diversitatii la nivel european. Toate problemele existente in prezent, situatiile de necesitate, abordate integrat prin  normele mobilitatii si a „exchange-ului” constituie masuri viabile adoptate in slujba pozitivarii situatiilor existente si un pas major catre realizarea acestor deziderate. Intalnirea tinerilor provenind din medii sociale, culturale ori religioase diferite sub impactul implementarii unor principii unificatoare precum: toleranta, non-discriminare, egalitate, respect reciproc, incluziune, diversitate, comunicare interculturala, reprezinta modul efectiv in care UNIUNEA EUROPEANA reuseste sa se implice in oferirea de sanse de invatare, dezvoltare, schimbul de experienta fiind mijlocul adoptat.

Florin Ceparu – Manager de proiect

 

Articol realizat in cadrul proiectului BUILD EUROPE THROUGH SPORTS derulat cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene in cadrul Programului ERASMUS PLUS, Actiunea cheie 1 – Mobilitati ale tinerilor.

 

BEST mai vizibil in comunitatile partenere!

Proiectul BUILD EUROPE THROUGH SPORTS isi deruleaza in perioada aceasta una din cele mai importante etape ale procesului pregatitor. Activitatile de vizibilitate si promovare a identitatii proiectului, Programului ERASMUS PLUS si Uniunii Europene cumuleaza intr-un mod unitar in cadrul fiecareia din comunitatile partenere o ampla gama de actiuni menite sa asigure o omagine adecvata ideii de promovare a sportului de masa, a identitatii in sporturile si jocurile nationale precum si a valorilor transmise prin sport. In acest sens, odata cu alcatuirea grupurilor nationale, am trecut in mod efectiv la activitati de vizibilitate care pentru grupul din Romania a consemnat o adevarata campanie sociala-comunitara derulata cu precadere in Ramnicu Sarat, insa cu efecte si in localitatile invecinate, in special datorita mediului online.

In acest sens, promovarea proiectului a demarat prin crearea blogului BEST (http://buildeuropethroughsports.blogspot.com), un spatiu plin de identitate ce ofera tinerilor din grupul tinta precum si din comunitatile partenere ocazia de a fi informati, de a comunica si de a-si impartasi impresii valoroase de pe parcursul procesului de implementare. Mai mult decat atat, paginile/siteurile organizatiilor promotoare reprezinta, asa cum este si situatia AT ONIX locuri de promovare temeinica si de multiplicarea a demersurilor ce vor fi abordate in perioada urmatoare odata cu derularea schimbului de tineri.

In continuare, mediul online asigura tinerilor din Ramnicu Sarat dreptul la infomare si participare prin intermediul blogului de initiative: http://euramnicean.blogspot.com, un spatiu deschis accesarii tinerilor si atat de apreciat de comunitatea ramniceana.

Activitatile outdoor nu trebuie nici ele a fi trecute cu vederea considerand consistenta actiunilor derulate odata cu finalizarea selectiei. In acest sens, in perioada 01-04 august 2014, grupurile nationale au derulat in propriile comunitati actiuni de vizibilitate in mediul public in cadrul carora au chestionat cetateni cu privire la importanta sportului de masa, au purtat discutii tematice cu elevi si responsabili de tineret, au dezbatut totodata subiectele de interes in sportul comunitar cu reprezentanti ai administratiei, in toate relatiile mentionate tinerii promovandu-se prin intermediul unor materiale precum: afise, flyere, stickere, roll-up, banner, tricouri personalizate. Mai mult decat atat au lansat inca de pea cum invitatia la participare, evidentiind in acest fel rolul deosebit de important pe care asumarea unei viziuni stretgice comune in promovarea sportului il are relatia dintre mediul ong, actorii deciziilor si administratiile locale.

Activitatile de vizibilitate vor continua in perioada urmatoare atat in mediul online cat si offline, presa scrisa si audio-video reprezentand principalel resurse de promovare.

Florin Ceparu – Manager de Proiect

Articol realizat in cadrul proiectului BUILD EUROPE THROUGH SPORTS derulat cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene in cadrul Programului ERASMUS PLUS, Actiunea cheie 1 – Mobilitati ale tinerilor.

PROIECTUL BEST ISI PREGATESTE PASII INCEPERII!

Imediat aprobarii proiectului, echipa de implementare BEST a facut deja primii pasi pentru asigrarea uui cadru de implementare cat mai potrivit pentru derularea schimbului de tineri ce va avea loc in intervalul 11-19 August 2014 in Ramnicu Sarat. Aferent acestei perioade, mai multe aspecte au fost considerate in procesul planificarii si pregatirii activitatilor, mai ales odata cu renuntarea aprobata de catre Agentia Nationala din Romania a Vizitei de Planificare in Avans c ear fi trebuit sa se deruleze intre 1-3 August, de asemenea in Ramnicu Sarat. In lipsa acesteia o atentie deosebita a fost acordata relatiei de comunicare dintre parteneri ce s-a fundamentat in principal pe resursa online, aici unde emailul precum si facebook-ul au stat de baza dialogului structurat dintre promotori. In baza comunicarii, in etapa de pregatire a activitatilor au fost stabilite o serie de responsabilitati si indatoriri, dupa cum urmeaza:

–          A fost transmis un Infopack amplu ce a continut toate detaliile relatiei de colaborare incluzand: descrierea proiectului, partenerii implicate, aspecte financiare, metodologice si practice, indatoriri, informari privitoare la siatuatia ce va fi regasita in Ramnicu Sarat, activitatile ce vor urma a fi implementate, si altele.

–          Au fost transmise emailuri catre promotori ce au avut in vedere realizarea si facilitarea procesului de selectie, stabilirea unor standard si conditii in acest sens precum si modul de abordare a activitatilor de pregatire si derularea acestora;

–          Au fost stabilite, programate aspectele legate de zboruri, transport, cazare, precum si responsabilitatile fiecarui promotor in derularea activitatilor pregatitoare;

–          A fost realizata o promovare a activitatilor prin realizarea de postari pe pagina de facebook a AT ONIX;

–          A fost realizat un blog de prezentare complex ce poate fi regasit la adresa: http://buildeuropethroughsports.blogspot.com

–          A fost realizat un grup de facebook inchis in care au fost introdusi toti participantii si liderii proiectului precum si persoanele de legatura ale organizatiilor partenere: https://www.facebook.com/groups/332262660256881/

–          Mediul online va contribui totodata si prin postarea de articole in cadrul siteului organizatiei: www.atonix.sperantaramniceana.ro si a blogului de initiative a tinerilor din Ramnicu Sarat: http://euramnicean.blogspot.com.

Un punct deosebit de important pentru aceasta etapa a fost constituit de pregatirea participantilor pentru schimb. In acest sens, in cadrul fiecaruia din cele 6 grupuri nationale au fost realizate intalniri de lucru, de socializare si stabilire a unor relatii de comunicare si colaborare temeinice in cadrul carora au fost detaliate aspecte privitoare la implicarea participantilor pe perioada schimbului, a liderilor de grup, oferite responsabilitati si sarcini concrete. Totodata au fost realizate prezentari ale proiectului, ale programului ERASMUS PLUS precum si istoricul colaborarii dintre parteneri.

In ceea ce priveste implicarea echipei de proiect din Romania, mentionam faptul ca in data de 25 iulie 2014 pe pagina de facebook a Asociatiei de Tineret Onix au fost publicate rezultatele procesului de selectie de catre Comisia delegate in acest sens. Astfel, echipa de implementare din Romania va fi compusa din: Rotea Emilia – Lider de Grup, Maria Constantinescu, Troscot Silviu, Dania Mahagna, Iancu Silvia, Tudor Cristian si Andreea Avram. Acestia au derulat in perioada 1-4 august intalniri de lucru in cadrul Centrului de Tineret FORTES la care au luat parte si presedintele organizatiei fiind realizata totodata si o conferinta skype la care au luat parte responsabilii de comunicare ai fiecarei organizatii promotoare. Intalnirile de lucru au avut in vedere in primul rand realizarea unei imagini complete si complexe asupra proiectului si Programului ERASMUS PLUS, impartirea de responsabilitati privitoare la procesul organizarii activitatilor precum si abordarea fiecarei activitati in mod individual in vederea stabilirii tuturor aspectelor teoretice si practice necesare, stabilirea masurilor de protective si siguranta. In acelasi timp, perioada de pregatire a insemnat pregatirea locatiei de cazare, stabilirea necesarului de resurse si achizitionarea acestora, incheierea contractelor de prestari servicii de vizibilitate, transport, cazare si masa alaturi de stabilirea de legaturi cu reprezentantii administratiei locale pentru facilitarea derularii activitatilor, inchiderea unor zone de traffic ori punerea la dispozitii a unor spatii necesare: parc, sala sporturilor, etc.

Dimensiunea de promovare a proiectului a fost intens abordata in aceasta etapa atat in mediul online cat si offline. In acest sens, Campania de promovare a constat in actiuni de utilizare a unor material informative precum: flyere, afise, roll-up, bannere, stickere, ecusoane, toate acestea fiind utilizate de catre participanti si echipa de proiect in mediul public in scopul de a crea o imagine de ansamblu asupra proiectului.

Activitatile de promovare vor continua si pe perioada schimbului iar pregatirea activitatilor a consemnat un pas important in asigurarea contextului de maximizare a rezultatelor proiectului BEST.

Florin Ceparu – Manager de proiect

Articol realizat in cadrul proiectului BUILD EUROPE THROUGH SPORTS derulat cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene in cadrul Programului ERASMUS PLUS, Actiunea cheie 1 – Mobilitati ale tinerilor.