ASOCIATIA DE TINERET ONIX

"Un tanar implicat este un tanar bogat"

ASOCIATIA DE TINERET ONIX - "Un tanar implicat este un tanar bogat"

ENERGY MANAGEMENT la puterea “Multiplicarii”!

Procesul de invatare aferent proiectului ENERGY MANAGEMENT este unul continuu. O demonstreaza tinerii din grupul din Romania alaturi de partenerii in proiect care in aceasta perioada se afla in plin process de diseminare a rezultatelor schimbului de tineri, unul ce a pus fata in fata 30 de participanti din 5 state membre ale Uniunii Europene. Pentru aceasta, in perioada anterioara, tinerii s-au ocupat de prima etapa a diseminarii si anume promovarea rezultatelor in scoli si licee.

Beneficiind de materialele de diseminare necesare: flyere, afise, pliante, s.a., tinerii au purtat discutii facilitate in propriile clase ori institutii, au multiplicat rezultatele, ducand mai departe beneficiile accumulate, viziunea asupra mediului inconjurator si asupra perspectivelor dobandite in abordarea tematicii energiei regenerabile.

Tinerii au devenit ECOLOGISTI, mai preocupati de mediul din care provin si de oportunitatile pe care acesta, sub impactul implicarii le ofera. De la un aer mai curat, aspect identificat in etapa de baza, pana la mecanisme si tehnologii ce isi manifesta inca de pe acum impactul in perceptia si orientarea tinerilor din institutiile scolare ramnciene, toate acestea reprezinte aspecte motivationale deosebit de importante in viziunea fiecarui tanar.

Un alt pas al diseminarii rezultatelor a fost si este reprezentat de mentinerea dialogului si discutiilor pe grupul de facebook pus in slujba proiectului ce poarta denumirea acestuia, aici unde tinerii din grupul tinta au si avut ocazia de a impartasi experientele proiectului, amintiri, de acontinua discutii pornite pe perioada schimbului, de a mentine relatii de colaborare, de a promova noi proiecte ori de a aduce in atentie orice tip de discutii, articole, evenimente ori alte aspecte relevante ce ar putea produce un impact si o informare corecta a cititorilor. In acest sens, grupul creat si-a manifestat oportunitatea, calitatea si valoarea in atingerea dimensiunii de follow-up. In baza comunicarii inter-organizationale si a aceleia promovate de participanti, inca de pea cum organizatiile promotoare planifica derularea unor noi proiecte in cadrul Programului Erasmus +.  Este vorba despre viitoare mobilitati de studiu ale tinerilor, in care vor avea ocazia de a multiplica rezultatele procesului de invatare si de a-l imbogati cu noi cunostinte si pe de alta parte crearea unor parteneriate strategice de sustinere a activitatii tinerilor din cele 5 state in domeniul educatiei ecologice. Pentru elabrarea tuturor acestor proiecte, Asociatia de Tineret Onix a organizat deja in perioada 03 – 05 Decembrie 2013 un curs de scriere de proiecte in cadrul Programului Erasmus  + la Ramnicu Sarat la care au luat parte atat voluntari membri ai grupului tinta cat si alti tineri interesati din cadrul comunitatii ramnicene.

Odata asumat la inceputul proiectului, un alt deziderat al procesului de colaborare dintre organizatii a devenit realizatate. Blogul creat, ce reuneste detaliile organizationale ale multor organizatii din Europa, pornit de la idea crearii unei baze de parteneriat, poate fi regasit la urmatoarea adresa:  http://energymanagementpartners.blogspot.ro/. Acestui blog, in mod continuu ii vor fi adaugate noi contacte astfel incat dorim ca in perspectiva utilizarii sale sa oferim sansa cat mai multor organizatii de a deveni vizibile in scopul identificarii si stabilirii de parteneriate in cadrul noului Program Erasmus +.

Totodata in intampinarea activitatilor de promovare ale proiectului vine si sprijinul blogului de initiative a tinerilor din Ramnicu Sarat, EU Ramnciean, aici unde au fost si vor fi postate articole de promovare a proiectului. In aceeasi masura, in perioada anterioara au fost realizate emisiuni de promovare in cadrul TVSUD EST, realizate atat in cadrul Centrului de Tineret FORTES cat si in cadrul studiourilor TV SUD EST. La acestea au participat voluntary din grupul tinta, coordonatorii de proiect alaturi de alti tineri promotori ai unor alte proiecte TiA. Acestea pot fi vizualizate la urmatoarele adrese:
http://www.jurnal.tvsatrm.ro/2014/01/17/presa-%E2%80%93-libera-trecere-%E2%80%93-16-ian/ (16 ianuarie 2014)

http://www.jurnal.tvsatrm.ro/2013/09/27/presa-%E2%80%93-libera-trecere-%E2%80%93-26-sept/ (26 septembrie 2013)

Perioada urmatoare va fi destinata continuarii activitatilor de diseminare si multiplicare, unle activitati la care deja se lucreaza precum: realizarea unei brosuri de promovare si editarea filmuletului proiectului ca masuri de diseminare speciala.

 

Florin Ceparu – Presedinte A.T. ONIX