ASOCIATIA DE TINERET ONIX

"Un tanar implicat este un tanar bogat"

ASOCIATIA DE TINERET ONIX - "Un tanar implicat este un tanar bogat"

COMUNICAT DE PRESA FINALIZARE PROIECT “TRAIESTE POEZIA PRIN TEATRU – TRUP”

Proiectul TRAIESTE POEZIA PRIN TEATRU – TRUP, finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune a fost finalizat la data de 01 decembrie 2013.

Scopul principal al proiectului a fost reprezentat de promovarea poeziei, a procesului de creatie poetica precum si a competentelor teatrala ale tinerilor din grupul tinta.

Proiectul a fost compus din trei etape: pregatire, schimb de tineri si evaluare, acestea fiind implementate in baza unui parteneriat compus din: Romania si Rep. Moldova prin intermediul a 28 de tineri participanti la care s-au adaugat 4 lideri de grup, cate doi din fiecare tara.

Schimbul efectiv de tineri s-a derulat in localitatea Ramnicu Sara, Romania, in perioada 9 – 17 iunie 2013, acesta constand in activitati de educatie non – formala precum: workshop-uri, mese rotude, activitati tematice de creatie poetica si recitare, seri culturale, vizite tematice, activitati de evaluare intermediara si finala, seminarii, treasure hunt, s.a.

Rezultatele proiectului sunt reprezentate in principal de o constientizare activa a importantei continuarii procesului de creatie poetica in cadrul celor doua comunitati si a conservarii obiceiurilor si traditiilor specific fiecarui stat precum si o dezvoltare a abilitatilor de a crea si de a utiliza competentele teatrale ale tinerilor participanti. Mai mult decat atat, odata intorsi in comunitatea locala, tinerii au reusit a multiplica efectele schimbului de tineri, aducand la cunostinta tinerilor locali rezultatele procesului de implementare, competentele dobandite, fapt ce a condus la o importanta crestere a numarului voluntarilor pentru viitoarele proiecte.

Proiectul TRUP a reprezentat primul schimb de tineri derulat de catre Asociatia de Tineret ONIX in cadrul Programului “Tineret in Actiune”, Actiunea 3.1b – Schimb de tineri.

 

Ceparu Florin – Presedinte A.T. ONIX