ASOCIATIA DE TINERET ONIX

"Un tanar implicat este un tanar bogat"

ASOCIATIA DE TINERET ONIX - "Un tanar implicat este un tanar bogat"

Tinerii ramniceni iubitori de poezie vin in intampinarea proiectului TRUP, finantat de C.E. prin Programul TiA, plini de entuziasm si asteptari!

TIA 1Ultima intalnire de echipei de implementare a proiectului TRAIESTE POEZIA PRIN TEATRU a avut ca scop realizarea unei evaluari informale a asteptarilor cu care fiecare participant vine in intampinarea proiectului, cu putin timp inainte de inceperea proiectului. Reactiile participantilor au fost unele deosebite acestea evidentiind pe de o parte existenta unor tineri cu experienta in arta poetica si totodata cu premii obtinute urmare a participarii la diferite concursuri, asa cum este cazul Anei Maria Barbu si Alinei Prunica sip e de alta parte, tineri ce vin cu elanul si dorinta de a-si dezvolta abilitatile inca nevalorificate in procesul de creatie poetica, asa cum este cazul celorlalti tineri din grupul tinta.

VolunteerGraphicIn indeplinirea tuturor asteptarilor si nazuintelor ce in continuare va vor fi aduse la cunostinta dumneavoastra, echipa de organizare si implementare a proiectului TRAIESTE POEZIA PRIN TEATRU – TRUP alaturi de grupul tinta va avea ocazia in perioada 9 – 17 iunie 2013 sa dea viata imaginatiei si creativitatii tinerilor intr-un cadru non – formal ce ii va introduce pe tineri in diferite conditii si locatii de creatie, acolo unde tinerii vor avea ocazia de a experimenta si de a da frau liber viziunii, cuvintelor, rimelor, gandurilor si sentimentelor lor.

“Am decis sa ma implic in proiectul TRUP deoarece poezia ne da sens vietii, rimele aratand cat de profunda e viata atunci cand ai ocazia de a o aseza pe hartie” (Ana Barbu)

 “Poezia inseamna libertate, inseamna vis, desprinderea de realitate! Pentru toate acestea voi TRUP si suflet in acest proiect” (Maria Constantinescu)

“Este primul proiect in care particip. Am decis sa fiu parte deoarece teatrul, in primul rand si poezia, in al doilea rand, inseamna creativitate! Am ceva experienta in teatru si as vrea sa o aduc in slujba proiectului TRUP” (Mihai Besliu)

“Imi place sa compun poezii sis a impartasesc poeziile mele altor persoane asa cum imi place sa si ascult creatiile altora. Ma astept ca in proiect sa pot avea ocazia de a le face pe ambele!” (Valentin Coserea)

“Voi lua parte in TRUP pentru ca imi place poezia si pentru ca imi place sa creez! Poezia este o reprezentare a sufletului, iar trairile pe care le voi detine pe perioada proiectuluima vor inspira si ajuta sad au viata unor poezii, unor stari, a adevaratului eu! Poezia inseamna viata!” (Alina Prunica)

“In fiecare poezie gasim inspiratie si ne inspiram! Vreau ca participand in acest proiect, comunicand cu ceilalti participanti, sa invat cate putin din ce inseamna sa compui, sa fii parte dintr-o piesa de teatru sis a impartasesti momente frumoase alaturi de alti tineri de varsta ta” (Gavrila Auralia)

“Vreau sa descopar cultura prezenta si trecuta a tinerilor din Rep. Moldova. Ma astept ca prooectul sa fie o impartasire culturala, de valori si inspiratie! Vreau sa imi fac noi prieteni, sa cunosc oameni noi si sa imi imbogatesc competentele raportate la tematica proiectului”. (Ionut Baciu)

“Imi place sa compun poezii cu inclinatie spre hip – hop, spre modern, spre realitatea zilelor noastre si consider ca a fi parte din acelasi mediu cu tineri din Romania si Rep. Moldova ce provin din medii diferite, acesta poate fi un factor de inspiratie ce ma poate conduce spre creatii care sa ma reprezinte cu adevarat. Totodata astept jocuri non – formale care sa ne ghideze procesul de creatie poetica.” (Andrei Matei)

“Este pentru prima oara cand voi fi intr-un astfel de cadru, cand compun poezii si sunt pusa in fata faptului de a recita, precum si de a fi parte intr-o piesa de teatru. Este al doilea proiect in care particip si astept activitatile cu un real interes si o deosebita placere. Sunt motivate sa incerc si cred ca voi reusi!” (Corina Chiriac)

“Prima oara cand compun! Prima data in proiecte! Prima experienta de 8 zile alaturi de alti tineri decat cei din mediul scolar! Imi doresc sa invat sa compun poezii, sa-mi gasesc inspiratie, sa invat de la altii sis a avem un timp minunat impreuna” (Cristina Cocos)

“Obisnuiesc sa compun poezii pentru mine, pentru starea mea de bine, pentru a fi reprezentata, pentru a lasa ceva in urma trairilor mele. Imi doresc sa invat din experienta celorlalti, din non – formal, din ceea ce inseamna a compune poezii In locuri unde nu am mai fost niciodata” (Doina Luca)

“Ma incanta faptul ca poeziile noastre vor fi publicate si cunoscute. Vreau sa invat sa compun mai bine, sa ma apropii mai mult de natura!” (Tudor Alexandru)

“Este primul proeict la care iau parte si sunt incantata! De la inceput am fost atrasa de tematica poeziei si de faptul ca va trebui sa compunem poezii in diferite stiluri si deplasandu-ne in diferite locatii pentru a ne descoperi inspiratia!” (Andreea Popescu)

“Pentru prima data voluntar, sunt condus de dorinta de a descoperi ce inseamna sa fii parte a unui proiect finantat prin Programul “Tineret in Actiune”. Cred ca niciodata nu e prea tarziu sa te implicit si sunt motivate sa iau parte la toate activitatile proiectului”. (Stoica Marius)

“Am decis sa particip cunoscand faptul ca aici voi intalni noi tineri, pe care mai tarziu mi-I voi face prieteni. In acelasi timp, poezia ma va ajuta sa ma regasesc, sa imi descopar mai bine trairile si sentimentele” (Mario Sorescu)

“Poezia inseamna sensibilitate, iar eu vreau sa imi valorific aceasta componenta ce ma caracterizeaza. Sunt incantata de faptul ca vom lua parte la activitati, alaturi de tinerii moldoveni si ca voi experimenta ceva nou!” (Claudia Matei)

Ateptari ale tinerilor care avem speranta ca urmare a schimbului de tineri ce are ca tematica: poezia si teatrul, sa fie atinse, iar tinerii implicati sa devina promotori ai legaturilor dintre Romania si Rep. Moldova, ai spiritului romanesc de pretudindeni unit prin istoria comuna, poetii comuni, aceeasi scriitori.

Florin Ceparu

TRUP finalizeaza etapa VPA

TIA 1In perioada 03 – 05 iunie 2013, Asociatia de Tineret Onix a fost gazda Vizitei de Planificare in Avans aferente proiectului “Traieste poezia prin teatru”, finantat de Comisia Europeana prin Programul TiA, la termenul 1 octombrie. Oaspetii intalnirii au fost 2 reprezentanti ai Asociatiei ATENEU din Edinet, Rep. Moldova, scopul fiind acela al realizarii unui prim contact intre cele doua organizatii intre responsabilii procesului de implementare, de discutare a tuturor detaliilor legate de proeict precum si de realizare a unui schimb de informatii si experiente privitoare la istoria comuna ale celor doua state si a modului in care aceasta poate fi continuata prin intermediul proiectului nostru ce ii pune in centrul actiunii pe tineri alaturi de dubla tematica aleasa: poezie si teatru.

Sosirea oaspetilor, realizata in data de 04 iunie a oferit sansa acomodarii acestora la conditiile si locatiile alese pentru derularea activitatilor. In acest fel, au fost vizitate: com. Pleseti, alaturi de alte locatii din mun. Ramnicu Sarat, precum: Puscaria, Cimitirul, Centrul orasului, Parcul, Primaria, Centrul de Tineret FORTES, Muzeul Municipal, toate fiind locatii ce vor gazdui intre 9 si 17 iunie activitatile proiectului mentionat.

Printre cele mai importante subiecte discutate amintim: detaliile proeictului: scop, obiective, rezultate asteptate, agenda de activitati, pentru care au fost minutios programate toate activitatile, stabilirea responsabililor de actiuni, a necesarul de resurse, aspect financiare. Din partea promotorului din Romania au fost prezenti la intalnire Maria Constantinescu, unul din cei doi lideri de grup si managerul acestui proiect, Coserea Valentin, unul din participantii la proiect, Florin Ceparu – Presedintele A.T. ONIX, precum si alti tineri ce au facut posibila includerea oaspetilor in atmosfera proiectului nostru: Mihai Besliu (cel de-al doilea lider), Andrei Matei, precum si Dna. Prof. Camelia Sava si Dl. Prof. Nicolae Bratu, in calitatea lor de Lectori, fiind astfel clarificate toate detaliile metodologice, practice precum si financiare ale proeictului.

De mentionat faptul ca Vizita de Planificare in Avans derulata conduce spre final etapa de pregatire a proiectului, una presarata cu activitati de programare, de comunicare cu partenerul, discutare a programului de activitati, stabilire a sarcinilor si a regulilor precum si de derulare a unei campanii de vizibilitate atat in mediul online, cat si prin distribuirea stradala de materiale de promovare.

Maria Constantinescu – Manager de proiect TRUP